Get Adobe Flash player
Останні коментарі
    Вересень 2024
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лип    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  

    Харчування в закладі освіти організовано відповідно до вимог чинного законодавства, на підставі єдиного меню,   з урахуванням вимог до щоденної різноманітності страв протягом тижня, норм харчування для відповідних категорій, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»,  відповідно рішень рішення шостої сесії сьомого скликання Терешківської сільської ради від 20.12.2018 року «Про організацію харчування дітей, встановлення вартості харчування на 2019 рік у закладах  загальної середньої освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області» та сімнадцятої  сесії сьомого скликання Терешківської сільської ради від 24.12.2019 року «Про організацію харчування дітей, встановлення вартості харчування на 2020 рік у закладах  освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області»,  на підставі наказів по школі «Про організацію харчування дітей у закладі  загальної середньої  освіти» №111  від 02.09.2019 року  та «Про організацію харчування здобувачів освіти у закладі загальної середньої освіти в 2020 році» № 16 від 11.01.2020року.

     У  2019-2020 навчальному році  у закладі харчувалося 329 здобувачів освіти . З них:

    № п/пЗдобувачі освітиКількість
    1 учні 1-4 класів 141
    2 ГПД – (за батьківські кошти) 66
    3 учні 5-9,10 класів 90
    4 учні, батьки яких є учасниками бойових дій (АТО) 14
    5 діти, позбавлені батьківського піклування 2
    6 діти-сироти 1
    7 діти-інваліди 10
    8 діти з особливими освітніми потребами, які навчаються за інклюзивною формою навчання 1
    9 учні із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України  «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» 4

    Для дітей пільгових категорій з числа учнів 1-11 класів в закладі освіти  організовано безкоштовне  гаряче харчування,  за  рахунок коштів сільського  бюджету (з  розрахунку 18 грн. на одну  дитину).

    Вартість харчування учнів 1-4, 5-11 класів із числа  дітей з багатодітних сімей та  дитини,  потерпілої внаслідок аварії  на Чорнобильській АЕС зменшено  на 50 %  (9 грн.)

    Харчування здобувачів освіти 1-4 класів відбувається за рахунок спів фінансування  (батьківська плата – 7 грн., кошти  сільського бюджету – 11 грн.).  

    Для учнів 5-11 класів організоване гаряче харчування за кошти батьків. Вартість якого становить – 18грн.

    Вартість  обіду вихованців ГПД становить 20  грн.. За рішенням педагогічної ради 10 %  вихованців   звільнені від  оплати на 100%, 15% вихованців –  звільнені  на 50% (за  рахунок коштів сільського  бюджету).

    Організація харчування здійснюється на підставі письмової заяви батьків або осіб, які її заміняють. Батьківські кошти приймаються на спеціально відкритий рахунок закладу освіти, які в послідуючому направляються на харчування учнів.

    Враховуючи звернення батьків, у ліцеї було змінено систему з організації гарячого харчування здобувачів освіти та оновлено меню, що забезпечило покращення харчування учнів 5 – 11 класів і вихованців груп подовженого дня. Введено 0,5 ставки медичної сестри з дієтичного харчування.

    Відповідно до плану роботи школи здійснюються перевірки стану харчування учнів адміністрацією школи, членами батьківської  громадськості.

    У ліцеї  працює постійно діюча комісія з контролю організації харчування, яка проводить періодичні та несподівані перевірки роботи харчоблоку,   щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм, правильності збереження, термінів реалізації продуктів харчування, дотримання рецептури і технології приготування страв тощо. Результати перевірок фіксуються в журналі контролю харчування.

    Працівники харчоблоку дотримуються режиму харчування учнів, технологічного процесу обробки продуктів (заготівля, зберігання продуктів). У задовільному стані перебуває устаткування харчоблоку: наявні плити, виробничі столи, марковані обробні дошки, спеціальне обладнання, холодильна побутова техніка, оновлено інвентар, посуд. У школі затверджене 10-тиденне меню, щоденне меню розміщене в куточку споживача на видному місці, ведуться картотеки страв, журнали бракеражу готової та сирої продукції, журнал контролю харчування учнів.